Wat Zijn Apotheek zuilen en hoe kunnen ze de dienstverlening in jouw apotheek verbeteren?

 

Introductie tot Apotheekzuilen

In de steeds veranderende wereld van de gezondheidszorg is het belangrijk om efficiënte en klantgerichte oplossingen te bieden. Een van de innovaties die snel aan populariteit wint, is de apotheekzuil. Maar wat zijn apotheek zuilen precies en hoe kunnen ze de dienstverlening in jouw apotheek verbeteren?

Wat is een Apotheekzuil?

Een apotheekzuil, ook wel bekend als een zelfbedieningskiosk, is een digitaal apparaat waarmee patiënten zelfstandig medicijnen kunnen bestellen, afhalen of informatie kunnen opzoeken. Deze zuilen zijn uitgerust met gebruiksvriendelijke touchscreens, bon printers en soms met geïntegreerde betalingssystemen. Ze bieden een efficiënte manier om patiënten te helpen zonder de tussenkomst van apotheekpersoneel.

Voordelen van Apotheekzuilen

 1. Verbeterde Efficiëntie: Apotheekzuilen helpen om wachttijden te verkorten door patiënten zich zelfstandig te laten aanmelden, hun medicijnen te laten bestellen en af te halen. Dit verhoogt de efficiëntie en doorstroom in jouw apotheek.
 2. Betere Klantbeleving: Patiënten waarderen de snelheid en het gemak van zelfbediening, wat hun algehele ervaring in jouw apotheek verbetert.
 3. 24/7 Toegang: Met apotheekzuilen kun je zelfs patiënten de mogelijkheid bieden om buiten reguliere openingstijden hun medicijnen op te halen, wat vooral handig is voor dringende medicatie.
 4. Kostenbesparing: Door het automatiseren van routinematige taken kunnen apotheekzuilen personeelskosten verlagen en je personeel vrijmaken voor meer complexe taken.

Toepassingen van Apotheekzuilen

Apotheekzuilen kunnen op verschillende manieren in jouw apotheek worden ingezet:

 • Medicatie afhalen: Patiënten kunnen eenvoudig hun voorgeschreven medicijnen afhalen door zich te melden bij de apotheek zuil. Het proces wordt versneld en de wachttijd verkort.
 • Informatie verstrekken: Apotheekzuilen kunnen patiënten voorzien van belangrijke informatie over medicijnen, doseringen en mogelijke bijwerkingen.
 • Zelfzorgproducten: Patiënten kunnen zelfzorgproducten selecteren en kopen, zonder in de rij te hoeven staan.

Hoe Start je met Apotheekzuilen?

 1. Analyseer je behoeften: Bepaal welke taken je wilt automatiseren en welke functionaliteiten jouw apotheekzuil moet hebben.
 2. Kies de juiste Apotheekzuil: Selecteer hier een zuil die voldoet aan jouw specifieke eisen, zoals schermgrootte, betalingsopties en softwaremogelijkheden.
 3. Ontwikkel de software: Zorg voor gebruiksvriendelijke en veilige software die aansluit bij jouw apotheekprocessen en de gebruikerservaring optimaliseert. Wij werken samen met diverse partners in de branche, we verwijzen je graag door naar deze specialisten.
 4. Plaatsing en installatie: Plaats de apotheekzuilen op strategische locaties waar patiënten eenvoudig toegang hebben.
 5. Training en onderhoud: Zorg ervoor dat jouw personeel getraind is in het ondersteunen van patiënten bij het gebruik van de zuilen en zorg voor regelmatig onderhoud om een soepele werking te garanderen.

Conclusie

Apotheekzuilen bieden een innovatieve oplossing om de efficiëntie en klantbeleving in jouw apotheek te verbeteren. Ze dragen bij aan kortere wachttijden, betere toegankelijkheid, kostenbesparing en verminderde fouten. Door te investeren in apotheekzuilen kun je jouw apotheek naar een hoger niveau tillen. Ontdek vandaag nog hoe apotheekzuilen jouw apotheekprocessen kunnen transformeren en de tevredenheid van jouw patiënten kunnen verhogen. Neem even vrijblijvend contact met ons op voor advies.

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van onze aanmeldzuilen

diz1700

 • H 139 x B 40 x D 47
 • Beeldscherm 19", 22", 27 "
 • Indoor

diz1122 L

 • H 147 x B 60 x D 44
 • Beeldscherm 22 "
 • Indoor

diz1815 P Balie

 • H 49 x B 29 x D 26
 • Beeldscherm 15 "
 • Indoor