Wat is een Digitale Receptie en wat zijn de voordelen?

Wij zijn dé specialist in digitale receptie oplossingen. Bij ons vind je vele voorbeelden van indoor en outdoor digitale receptie modellen, perfect geschikt voor toepassing in een openbare ruimte.

In een tijdperk waarin technologie een centrale rol speelt in zakelijke processen, is het belangrijk om te investeren in innovatieve oplossingen die de efficiëntie verhogen en de klantervaring verbeteren. Een van deze oplossingen is een digitale receptie. Maar wat is een digitale receptie precies en hoe kan het jouw bedrijf verbeteren?

Wat is een Digitale Receptie?

Een digitale receptie is een geautomatiseerd systeem dat bezoekers verwelkomt, registreert en begeleidt zonder de noodzaak van een fysieke receptionist. Dit systeem bestaat vaak uit een touchscreen-kiosk of tablet, gecombineerd met geavanceerde software die bezoekersregistratie, meldingen en gegevensbeheer mogelijk maakt. Een digitale receptie zorgt voor een soepele en professionele ontvangst van jouw bezoekers.

Voordelen van een Digitale Receptie

 1. Efficiëntie en tijdsbesparing: Een digitale receptie automatiseert het gehele bezoekersregistratieproces, waardoor wachttijden worden verminderd en de doorstroom wordt verbeterd.
 2. Verbeterde beveiliging: Door gebruik te maken van identificatiemethoden zoals QR-codes, pasjes of zelfs biometrische gegevens, zorg je voor een veilige registratie en toegang.
 3. Kostenbesparing: Het inzetten van een digitale receptie kan personeelskosten verlagen doordat je minder behoefte hebt aan een fysieke receptionist.
 4. Professionele eerste indruk: Een moderne, digitale receptie maakt een professionele indruk op jouw bezoekers, wat bijdraagt aan een positief imago van jouw bedrijf.
 5. Gegevensbeheer en rapportage: Met een digitaal systeem kun je eenvoudig bezoekersgegevens bijhouden en rapportages genereren, wat nuttig kan zijn voor beveiliging en naleving van regelgeving.

Toepassingen van een Digitale Receptie

Een digitale receptie kan in verschillende sectoren en omgevingen worden ingezet:

 • Bedrijfskantoren: Verwelkom bezoekers, leveranciers en pakketdiensten met een efficiënte en professionele digitale ontvangst.
 • Gezondheidszorg: Patiënten kunnen zichzelf registreren bij binnenkomst, wat wachttijden vermindert en de administratieve last voor het personeel vermindert.
 • Onderwijsinstellingen: Studenten en gasten kunnen eenvoudig in- en uitchecken bij universiteiten en scholen.
 • Evenementen: Bezoekers kunnen zichzelf registreren en toegang krijgen tot evenementen, conferenties en beurzen.

Hoe start je met een Digitale Receptie?

 1. Bepaal je behoeften: Analyseer welke functies en capaciteiten jouw digitale receptiesysteem moet hebben om aan jouw specifieke eisen te voldoen. Hulp nodig? Wij voorzien je graag van een lijst met mogelijkheden.
 2. Kies de juiste oplossing: Selecteer een digitale receptie kiosk of tablet die past bij jouw behoeften.
 3. Installeer en configureer: Zorg voor een correcte installatie en configuratie van het systeem, inclusief het opzetten van beveiligingsfuncties en integratie met jouw bestaande systemen. Onze partners assisteren je graag hierbij.
 4. Training en ondersteuning: Train jouw personeel in het gebruik van de digitale receptie en zorg voor adequate ondersteuning en onderhoud.
 5. Monitor en optimaliseer: Gebruik de rapportage- en analysesoftware om de prestaties van jouw digitale receptie te monitoren en waar nodig te optimaliseren.

Conclusie

Een digitale receptie biedt een geavanceerde oplossing voor het verbeteren van de efficiëntie, beveiliging en klantervaring in jouw bedrijf. Door te investeren in een digitale receptie kun je de registratie- en ontvangstprocessen stroomlijnen, kosten besparen en een professionele indruk maken op jouw bezoekers. Ontdek vandaag nog hoe een digitale receptie jouw bedrijfsprocessen kan transformeren en neem even contact met ons op.

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van onze digitale receptie modellen

diz1700

 • H 139 x B 40 x D 47
 • Beeldscherm 19", 22", 27 "
 • Indoor

diz2522 P

 • H 150 x B 45 x D 45
 • Beeldscherm 22 "
 • Indoor

diz1810 L Balie

 • H 24 x B 30 x D 18
 • Beeldscherm 10 "
 • Indoor