Wat is Narrowcasting en hoe kunnen wij je helpen?

Introductie tot Narrowcasting

In de moderne zakenwereld is communicatie cruciaal. Of het nu gaat om interne communicatie binnen jouw bedrijf of het bereiken van jouw klanten, de manier waarop je jouw  boodschap overbrengt kan het verschil maken. Hier komt narrowcasting in beeld. Maar wat is narrowcasting precies en hoe kan het jouw bedrijf helpen groeien?

Wat is Narrowcasting?

Narrowcasting is een vorm van communicatie waarbij specifieke inhoud wordt gericht op een specifiek publiek op specifieke locaties. In tegenstelling tot broadcasting, dat zich richt op een breed publiek, is narrowcasting ontworpen om gerichte, relevante informatie te leveren aan een duidelijk gedefinieerde doelgroep. Dit gebeurt vaak via digitale schermen op strategische plaatsen zoals winkels, kantoren, ziekenhuizen, en openbaar vervoer.

Voordelen van Narrowcasting

 1. Gerichte Communicatie: Met narrowcasting kun je jouw boodschap aanpassen aan specifieke doelgroepen. Dit verhoogt de relevantie en impact van je communicatie.
 2. Tijdige Informatie: Je kunt snel en eenvoudig actuele informatie delen. Dit is ideaal voor promoties, mededelingen of belangrijke updates.
 3. Interactiviteit: Moderne narrowcasting-systemen bieden mogelijkheden voor interactieve inhoud, zoals touchscreens, die de betrokkenheid van je publiek vergroten.
 4. Kostenbesparing: In tegenstelling tot traditionele printmedia, kunnen digitale schermen inhoud dynamisch wijzigen, wat kosten bespaart op drukwerk en distributie.

Toepassingen van Narrowcasting

Narrowcasting vindt toepassingen in verschillende sectoren:

 • Retail: Gebruik narrowcasting in winkels om promoties, aanbiedingen en productinformatie weer te geven. Dit kan de klantbeleving verbeteren en de verkoop stimuleren.
 • Gezondheidszorg: In wachtkamers van ziekenhuizen en klinieken kan narrowcasting patiënten informeren en entertainen, waardoor de wachttijd aangenamer wordt.
 • Bedrijven: Binnen organisaties kan narrowcasting helpen bij interne communicatie door medewerkers op de hoogte te houden van bedrijfsnieuws, evenementen en veiligheidsinstructies.
 • Horeca: Restaurants en hotels kunnen menu’s, aanbiedingen en evenementen promoten via narrowcasting.

Hoe start je met Narrowcasting?

 1. Beoordeel je Behoeften: Identificeer de doelstellingen van jouw narrowcasting-campagne en de behoeften van jouw doelgroep.
 2. Kies de Juiste Technologie: Selecteer een narrowcasting-oplossing die past bij jouw specifieke eisen. Overweeg factoren zoals schermgrootte, resolutie, en softwaremogelijkheden.
 3. Ontwikkel Inhoud: Creëer boeiende en relevante inhoud. Denk aan video’s, afbeeldingen, animaties en tekst.
 4. Plaatsing van Schermen: Installeer de schermen op strategische locaties waar jouw doelgroep zich bevindt.
 5. Monitor en Evalueer: Gebruik analyse-tools om de effectiviteit van jouw narrowcasting-campagne te meten en aan te passen waar nodig.

Conclusie

Narrowcasting biedt een krachtig middel om jouw communicatie te verfijnen en te richten op specifieke doelgroepen. Of je nu de klantbeleving in je winkel wilt verbeteren, patiënten wilt informeren in je kliniek, of de interne communicatie binnen je bedrijf wilt versterken, narrowcasting kan een waardevolle toevoeging zijn. Begin vandaag nog met het verkennen van de mogelijkheden van narrowcasting en zie hoe het jouw bedrijf naar een hoger niveau kan tillen.

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van onze narrowcasting producten

LED schermen

 • H x B x D
 • Beeldscherm LED panel "
 • Indoor, Outdoor

diz1149 max P

 • H 202 x B 77 x D 44
 • Beeldscherm 49 "
 • Indoor

diz Stoepbord

 • H 134 x B 60 x D 56
 • Beeldscherm 43 "
 • Indoor