• diz
  •  > 
  • Projecten
  •  > 
  • Interactieve ontvangstruimte van Hogeschool Rotterdam

Interactieve ontvangstruimte van Hogeschool Rotterdam

 

Op donderdag 27 januari 2011 opende Hogeschool Rotterdam de deuren van het Visitor Centre op de locatie Museumpark. Dit Visitor Centre, dat als interactieve ontvangstruimte wordt gebruikt door zowel studenten als relaties, moet een digitale prikkeling afgeven waar de Hogeschool Rotterdam voor staat en wat zij betekent voor de regio.

diz werd, samen met enkele andere leveranciers, gekozen om het Visitors Centre in te richten met enkele opvallende multimediale oplossingen. Zo werden de afgelopen maanden een zevental op maat gemaakte informatiezuilen ontwikkeld waarop studenten op een eenvoudige wijze het digitale portaal van de Hogeschool Rotterdam kunnen benaderen. Informatie via websites als Studielink zijn hiermee gemakkelijk en op ieder tijdstip te benaderen. De informatiezuilen, welke allen aan de wand zijn gemonteerd, zijn met hun stalen behuizing en RVS buizen kenmerkend voor de stijl van diz.

Naast de informatiezuilen is er de voorgaande periode hard gewerkt aan een bijzonder ontwerp voor een multitouchtafel en informatievoorziening in één. De oplossing, ontworpen door Bint architecten, ontwikkeld en geproduceerd door diz en met software van DPI is een fraaie combinatie van hout en RVS, waar een zeer hoogwaardig 65″ multitouchscherm en een dubbelzijdige wand met groot formaat monitoren in is verwerkt. Door het innovatieve meubel te plaatsen voor een raampartij dient deze zowel als informatievoorziening in het Visitors Centre als aan de buitenzijde ervan. Bedrijven in de omgeving zijn ingezet om, samen met de studenten, deze technologieën zinvol in te zetten.

Met het veelzijdige, interactieve centrum aan de locatie Museumpark zet de Hogeschool Rotterdam in samenwerking met diz informatiezuilen een grote stap in de richting van de herontwikkeling van Rotterdam Hoboken 2030, een aantrekkelijk deelgebied van de binnenstad.

© diz 31 januari 2011