Wat Zijn Sportschool Zuilen en hoe kunnen ze jouw sportschoolbedrijfsvoering verbeteren?

In de hedendaagse fitnesswereld is het belangrijk om je leden een moderne, efficiënte en gebruiksvriendelijke ervaring te bieden. Sportschoolzuilen zijn een innovatieve oplossing die jouw sportschool naar een hoger niveau kunnen tillen. Maar wat zijn sportschoolzuilen precies en hoe kunnen ze jouw sportschoolbedrijfsvoering verbeteren en de kosten verlagen?

Wat is een Sportschool zuil?

Een sportschoolzuil is een interactief, digitaal station waarmee leden zelfstandig kunnen inchecken, trainingen kunnen volgen, schema’s kunnen bekijken en zelfs lessen kunnen boeken. Deze zuilen zijn uitgerust met touchscreens en intuïtieve software die de gebruikerservaring verbeteren en de administratieve lasten verlichten.

Voordelen van Sportschool zuilen

 1. Efficiënte ledenadministratie: Sportschoolzuilen maken het in- en uitchecken van leden eenvoudig en snel, wat wachttijden vermindert en de doorstroom bevordert.
 2. Verhoogde zelfredzaamheid: Leden kunnen zelf informatie opzoeken, lessen boeken en hun trainingsschema’s beheren, wat hun tevredenheid en betrokkenheid verhoogt (loyalty).
 3. Kostenbesparing: Door het automatiseren van administratieve taken, kun je personeelskosten verlagen en je team inzetten op andere belangrijke taken.
 4. Realtime informatie: Sportschoolzuilen bieden directe toegang tot actuele informatie over lessen, trainers en beschikbaarheid van faciliteiten.
 5. Professionele uitstraling: Een moderne zuil draagt bij aan een professionele en vooruitstrevende uitstraling van jouw sportschool, wat nieuwe leden kan aantrekken.

Toepassingen van Sportschool zuilen

Sportschoolzuilen kunnen op verschillende manieren in jouw sportschool worden ingezet:

 • Ledenregistratie: Laat nieuwe leden zichzelf inschrijven en bestaande leden in- en uitchecken met een eenvoudige scan of aanraking.
 • Lesboekingen: Geef leden de mogelijkheid om zelfstandig lessen te boeken en te annuleren, wat administratieve rompslomp vermindert.
 • Trainingsschema’s: Leden kunnen hun persoonlijke trainingsschema’s bekijken en bijwerken, en toegang krijgen tot trainingsvideo’s en -instructies.
 • Informatievoorziening: Bied actuele informatie over openingstijden, evenementen, promoties en nieuws via de zuil. Denk ook aan spaaracties (loyalty)
 • Betalingen: Integreer betalingsopties voor abonnementen, lessen en merchandise, wat het betalingsproces vereenvoudigt. Ook het integreren van een carddispenser is mogelijk.

Hoe start je met Sportschool zuilen?

 1. Bepaal je Behoeften: Analyseer welke functies jouw sportschoolzuil moet hebben, zoals bijvoorbeeld betalingsopties, lesboekingen en ledenregistratie.
 2. Kies de juiste Sportschool zuil: Selecteer hier een zuil die past bij de grootte en stijl van jouw sportschool en die de benodigde functionaliteiten biedt. We adviseren je graag.
 3. Installeer en configureer: Zorg voor een professionele installatie en configureer de software om de processen aan te passen aan jouw specifieke behoeften. Onze softwarepartners assisteren je graag.
 4. Training: Train jouw personeel om leden te kunnen helpen bij het gebruik van de zuilen en om eventuele technische zaken (vervangen van een bonrol bijvoorbeeld) snel op te kunnen lossen.
 5. Onderhoud en updates: Wij zorgen graag voor regelmatig onderhoud om de prestaties van de zuilen te optimaliseren en de klanttevredenheid te waarborgen.

Conclusie

Sportschoolzuilen bieden een moderne en efficiënte oplossing om de ledenervaring te verbeteren en de administratieve taken te vereenvoudigen. Door te investeren in sportschoolzuilen kun je de doorlooptijd van administratieve processen verkorten, de ledenbetrokkenheid verhogen en flink op de kosten besparen. Ontdek vandaag nog hoe sportschoolzuilen ook jouw sportschool kunnen transformeren. Wij hebben ruimte ervaring bij verschillende bekende sportschoolketens. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie en een offerte.

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van onze Sportschool zuilen.

diz1122 L

 • H 147 x B 60 x D 44
 • Beeldscherm 22 "
 • Indoor

diz2022 P

 • H 155 x B 66 x D 37
 • Beeldscherm 22 "
 • Indoor

diz1815 L Balie

 • H 24 x B 30 x D 18
 • Beeldscherm 15 "
 • Indoor

Vele sportscholen in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Canada, etc. maken inmiddels gebruik van onze sportschool zuilen. Profiteer van onze ervaring, we informeren je graag over de vele mogelijkheden en toepassingen van deze innovatieve self-service kiosken.

Bekijk hiernaast alvast enkele voorbeelden.