Wat zijn Bestelzuilen en hoe verbeteren ze jouw bedrijfsproces?

In de huidige digitale wereld is efficiëntie essentieel voor elk bedrijf. Of je nu een restaurant, winkel of een ander type onderneming runt, bestelzuilen kunnen jouw processen optimaliseren en de klanttevredenheid verhogen. Maar wat zijn bestelzuilen precies en hoe kunnen ze jouw bedrijf ten goede komen?

Wat is een Bestelzuil?

Een bestelzuil, ook wel bekend als een self-service kiosk, is een digitaal apparaat waarmee klanten zelfstandig hun bestellingen kunnen plaatsen. Deze zuilen zijn uitgerust met touchscreens en vaak met geïntegreerde betalingssystemen. Ze bieden een intuïtieve interface waarmee klanten snel en eenvoudig producten of diensten kunnen selecteren en afrekenen, zonder hulp van personeel.

Voordelen van Bestelzuilen

 1. Verbeterde efficiëntie: Door het automatiseren van het bestelproces, verminder je wachttijden en verhoog je de doorstroom van klanten. Dit maakt jouw bedrijf efficiënter en klantvriendelijker.
 2. Hogere bestelwaarde: Bestelzuilen kunnen suggesties doen voor upselling en cross-selling, waardoor klanten geneigd zijn meer te bestellen dan oorspronkelijk gepland.
 3. Minder kans op fouten: Door klanten zelf hun bestellingen te laten invoeren, verminder je het risico op miscommunicatie en foutieve bestellingen.
 4. Kostenbesparing: Bestelzuilen kunnen personeelskosten verlagen door de behoefte aan kassamedewerkers te verminderen.
 5. Betere klantbeleving: Klanten waarderen de snelheid en het gemak van zelfbediening, wat hun algehele ervaring verbetert.

Toepassingen van Bestelzuilen

Bestelzuilen zijn veelzijdig en kunnen in verschillende sectoren worden ingezet:

 • Horeca: Restaurants en fastfoodketens kunnen bestelzuilen gebruiken om klanten hun maaltijden zelfstandig te laten bestellen en afrekenen, wat de wachttijd verkort en de efficiëntie verhoogt. Zeker in tijden van personeelstekort een slimme oplossing!
 • Retail: Winkels kunnen bestelzuilen inzetten voor klanten die specifieke producten willen bestellen die niet op voorraad zijn, of voor een snellere checkout-ervaring.
 • Supermarkten: Zelfscankassa’s en bestelzuilen kunnen de doorstroming in supermarkten verbeteren door klanten zelf hun boodschappen te laten scannen en afrekenen.
 • Evenementen: Bij concerten, festivals en sportevenementen kunnen bestelzuilen worden gebruikt voor de verkoop van tickets, merchandise en eten/drinken.

Hoe start je met Bestelzuilen?

 1. Analyseer je behoeften: Bepaal welke processen je wilt automatiseren en welke functionaliteit jouw bestelzuil moet hebben.
 2. Kies de juiste Bestelzuil: Selecteer een zuil uit ons assortiment die voldoet aan jouw specifieke eisen, zoals schermgrootte, betalingsopties en softwaremogelijkheden.
 3. Ontwikkel de software: Zorg voor gebruiksvriendelijke en veilige software die aansluit bij jouw bedrijfsprocessen en de gebruikerservaring optimaliseert. Uiteraard kunnen onze software partners je hier bij assisteren.
 4. Plaatsing en installatie: Plaats de bestelzuilen op strategische locaties waartoe klanten eenvoudig toegang hebben.
 5. Training en onderhoud: Zorg ervoor dat jouw personeel getraind is in het ondersteunen van klanten bij het gebruik van de zuilen en zorg voor regelmatig onderhoud om een soepele werking te garanderen.

Conclusie

Bestelzuilen bieden een innovatieve oplossing om jouw bestel- en betaalprocessen te optimaliseren. Ze dragen bij aan verbeterde efficiëntie, hogere bestelwaarden, verminderde fouten, kostenbesparing en een betere klantbeleving. Door te investeren in bestelzuilen kun je jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen en een concurrentievoordeel behalen. Ontdek vandaag nog hoe bestelzuilen jouw bedrijfsprocessen kunnen transformeren en neem even contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van onze bestelzuilen.

diz1727 Bestelzuil

 • H 195 x B 45 x D 45
 • Beeldscherm 27 "
 • Indoor

diz327 Bestelzuil

 • H 202 x B 67 x D 45
 • Beeldscherm 27 "
 • Indoor

diz1722 Balie Bestelzuil

 • H 83 x B 48 x D 40
 • Beeldscherm 22 "
 • Indoor

Jouw online verkooppunt in de winkel

Breng jouw webshop naar de winkelvloer met een selfservice bestelzuil. Op deze wijze kun je jouw klant altijd van dienst zijn. Geen wachttijden en alle producten eenvoudig en snel te bestellen, wij maken het jouw klant erg makkelijk! Creëer eenvoudig extra verkooppunten en voorkom dat je klant naar de concurrent gaat.

Ook meer omzet en doorstroom genereren? Tevreden klanten en medewerkers? Nooit meer NEE verkopen? Neem contact op voor een vrijblijvend advies of een passende offerte.

Met een bestelzuil beschik je over een extra verkooppunt zonder inzet van personeel. Ook breng je jouw volledige online assortiment en mogelijkheden in-store beschikbaar. Op deze wijze vindt jouw klant altijd alle productinformatie, jouw winkel blijft een belangrijke bestemming voor je klant en biedt een stuk extra beleving en verbetert zo de customer experience.

Of je nu een fysiek uitverkocht artikel toch wilt kunnen aanbieden in jouw winkel, of jouw klant een snelle en efficiënte bestelmogelijkheid wilt geven in je restaurant, of in de supermarkt een zelfscan-en-go betaalzuil wilt inzetten: diz is jouw partner.

Self-service bestelzuil

 • Koppeling geïntegreerde PIN-terminal met jouw webshop
 • Koppeling bestelzuil met jouw kassaomgeving
 • Veilige softwareomgeving en fysiek veilige betaaltransacties
 • Ruim assortiment publieksbestendige modellen
 • Integratie extra hardware zoals barcodescanner, bonprinter, etc.
 • Integratie webshopplatformen zoals Magento, Woocommerce, etc.

Keuzevrijheid

Een complete oplossing gekoppeld aan jouw webshop? Of jouw eigen oplossing met jouw webdeveloper en payment provider?

In de praktijk

Bekijk hieronder de video van Intersport Twinsport over hun webshopzuilen.